× Velkommen til MusikListen!

MusikListen er et videndelings-forum for musikbibliotekarer og andre der interesserer sig for musik og biblioteker. Forummet er fortrinsvis for medlemmer af DMBF. Kontatkt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for hjælp til brug af forummet.

Tilbage til musikken

Mere
14 okt 2010 16:11 #305 af Korsvejen
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Nu har vi haft cd’ernes fremtid til diskussion. Hvorfor ikke udvide diskussionen til ”musikbibliotekernes fremtid” - eller noget i den Dur?

I de sidste mange år har vi primært markedsført os med netmusik. Og ikke et ondt ord om BibZoom. Det er ikke et optimalt produkt, men det er godt at fremsynede mennesker sørgede for at give bibliotekerne en rolle i download af musik. Men det er en ensidig rolle.

Kig på litteraturformidlingen i bibliotekerne: der oprettes læsekredse, der laves litteraturquizzer, forfatteraftener, Sæsonens bøger, Månedens læser, Klassikerdag, Verdens Bogdag – you name it. Nogle af initiativerne er ganske vist skabt uden for bibliotekerne, men bibliotekerne er med på de litterære mærkedage.

Prøv at omsætte det til musik: lytteklubber? musikquizzer? Sæsonens musik? Månedens lytter? Musikklassikerdag? Verdens Musikdag? …

En vis standardisering har grebet litteraturformidlingen, og der er jo ingen der siger at musikken skal formidles på samme måde som litteraturen. Der skal jo fx. lyd på. Men formidles skal den. En rundtur på bibliotekernes hjemmesider viser mange gode initiativer, men hovedindtrykket er stadig, at bibliotekernes musikformidling identificeres med BibZoom.

Jeg er overbevist om, at hvis vi skal sikre musikken plads i biblioteket fremover, skal vi gøre selve musikken til det centrale, ikke mediet, og det skal vi gøre ved at intensivere musikformidlingen på alle niveauer. Nu.

Så hvordan gør vi lige det? :blink:

Marianne Ljungberg
Rudersdal Bibliotekerne

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Moderatorer: kasperhagel
Tid til at oprette siden: 0.071 sekunder
Vores hjemmeside bruger cookies for at visse funktioner virker. Du kan læse mere på linket.