× Generelle diskussioner og spørgsmål omkring materialepleje, kompetenceudvikling og andet der vedrører musikbibliotekarens faglighed

Nyt fra redaktionen v. BibZoom.dk

Mere
22 mar 2011 12:47 - 22 mar 2011 18:35 #379 af Niels Mark
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW


Kære alle
Så er det tid til en frisk hilsen fra redaktionen.

Klassiske Lytteklubber i samarbejde med DR
Som vi tidligere har skrevet er et af indsatsområderne for BibZoom.dk, styrkelsen af den klassiske musik. Derfor kunne vi, som en pendant til den succesrige DR Romanklub, godt tænke os at påbegynde et projekt der handler om at udvikle klassiske lytteklubber på landets biblioteker med udgangspunkt i et samarbejde mellem BibZoom.dk, DR og bibliotekerne. DR har allerede meddelt at de er interesserede i ideen.
Hele grundideen med de klassiske musik-lytteklubber er at omsætte online-formidling af klassisk musik via internet og DR P2 på DAB-radio til fysiske biblioteksarrangementer, hvor klassiske lyttere landet over samles omkring glæden ved at lytte og opleve musikken i fællesskab.
Vi vil meget gerne have nogle af jer med i en arbejdsgruppe omkring projektet. Der kommer et uddybende indlæg på Musiklisten, hvor vi konkret efterspørger interesserede til en arbejdsgruppe.

Ugens hit - ny artikelserie om gamle hits
BibZoom har indgået et samarbejde med Det Kongelige Bibliotek omkring en ugentlig temaserie der fortæller om gamle hits fra den danske sangskat. Forskningsbibliotekar Henrik Smith-Sivertsen fra Det Kongelige Biblioteks musik- og teaterafdeling vil hver uge i resten af 2011 skrive en artikel med afsæt i en af disse hitlister i den samme uge for x antal år siden. Således handlede sidste uges artikel om Bjørn Tidmand's sang "Du skal ikke gi' mig roser", der i indeværende uge for 40 år siden lå nr. 17 på den danske hitliste. Udgangspunktet for artiklerne vil primært være en bestemt sang fra den pågældende uge. Henrik Smith-Sivertsen, som også står bag danskehitlister.dk, forsker p.t. i netop de danske hitlisters historie, og med dette nye initiativ vil han løbende formidle sit arbejde på BibZoom.dk.

BibZoom.dk og søgeproblematikken
I sidste måned havde vi på initiativ af DMBF en god og konstruktiv debat omkring BibZoom.dk.
En af gengangerne i en del af indlæggene var problemer i forbindelse med søgning i BibZoom.dk.
I forlængelse af debatten har vi drøftet problematikkerne med Basepoint Media, som er udviklerne af BibZoom.dk-sitet.
Vi vil meget gerne have konkrete eksempler på nogle af problemer som I oplever i forbindelse med BibZoom.dk.
På baggrund af disse eksempler vil vi i samarbejde med Basepoint Media forsøge at imødekomme nogle af problematikkerne som opleves. Det er dog vigtigt at slå fast at det ikke er teknisk muligt at integrere søgeteknikkerne fra de traditionelle formidlingstunge bibliotekssystemer som f.eks. Bibliotek.dk til BibZoom.dk.
BibZooms søgefelt skal ses som slutbrugerrettet, hvor brugerne søger ”The Google Way”. De informationer som anvendes i BibZoom.dk er data som hentes fra pladeselskaber og metadata-steder på Internettet.
Har I konkrete eksempler, så send dem med uddybende forklaring evt. screendump til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., her vil vi samle op og i samarbejde med Basepoint Media se hvad vi kan gøre.

De bedste hilsner

Niels Mark
Ansvarshavende Redaktør v. BibZoom.dk
Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Bilag:
Last edit: 22 mar 2011 18:35 by Niels Mark.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
22 mar 2011 13:31 #380 af Søren Svane
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Nu sådan af nysgerrighed:

Er tilbuddet om deltagelse i lytteklubber generelt for folkebiblioteker, eller kun biblioteker, der abonnerer på BibZoom?

Umiddelbart er der ikke noget i de listede cross-over effekter, der indikerer, det er nødvendigt for slutbrugeren at logge ind. Ej heller læser jeg videre udgifter for BibZoom for at lægge navn til initiativet.

Der er måske yderligere synergieffketer med BibZoom undervejs, som gør det indlysende, at kun BibZoom-abonnerende biblioteker kan promovere fremstødet?

Søren Svane Hansen,
Holstebro Bibliotek

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
22 mar 2011 18:58 - 22 mar 2011 18:59 #383 af Niels Mark
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Kære Søren
Det er et godt og meget relevant spørgsmål du stiller og jeg er glad for at du spørger.

Alle biblioteker, uanset om de abonnerer på BibZoom.dk eller ej, er mere end velkomne til at være med i projektet!

Forskellen vil selvfølgelig være at lånerne hos de ikke-abonnerende biblioteker, ikke har adgang til at downloade lyttegruppernes aktuelle tema-relevante musik fra BibZoom.dk, men det kan jo nok skaffes på anden vis f.eks via CD.

Som sagt er vi blot ved den spæde begyndelse, så vi må finde ud af de praktiske ting henad vejen.

I første omgang håber jeg at nogle af jer vil være med i en arbejdsgruppe.
Jeg har skrevet et indlæg specifik om Lytteklubberne og forspørgsel om deltagelse i arbejdsgrupper her

De bedste hilsner

Niels Mark
Ansvarshavende Redaktør v. BibZoom.dk
Musikbibliotekar DB v. Herlev-Bibliotekerne
Last edit: 22 mar 2011 18:59 by Niels Mark.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 0.106 sekunder
Vores hjemmeside bruger cookies for at visse funktioner virker. Du kan læse mere på linket.