× Generelle diskussioner og spørgsmål omkring materialepleje, kompetenceudvikling og andet der vedrører musikbibliotekarens faglighed

BibZoom.dk går i luften - musik og formidling i f

Mere
30 jun 2010 12:31 - 30 jun 2010 12:39 #225 af Niels Mark
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
BibZoom.dk går i luften - musik og formidling i fokus

BibZoom.dk går torsdag den 1. juli i luften i en betaversion. BibZoom giver dig mulighed for at streame musik.

Musikbibliotek.dk og Netmusik.dk går sammen
BibZoom er resultatet af en fusion af de kendte store bibliotekshjemmesider Musikbibliotek.dk og Netmusik.dk, der begge har været på banen i flere år. Bibzoom tilbyder masser af information om musik i form af artikler, nyheder, podcasts m.m. downloads til lån i 7 dage og som noget helt nyt, mulighed for at streame musik. Det vil sige, at du umiddelbart kan høre musikken fra netstedet. Kan du ikke låne CD’en på grund af karenstid, eller fordi der er kø på den, så går du blot ind på BibZoom.dk og hører musikken.

Betaversion nu – lancering 1. september af den endelige version
BibZoom starter som en betaversion, men til september vil beta-perioden være overstået og sitet vil være udvidet, opdateret og have fundet sin form, når den store lancering sker den 1. september.
I pressen har man kunnet læse og høre om det nye site, som har været omtalt som digi-bib, men nu er BibZoom.dk en realitet. Udover musikstreaming giver BibZoom.dk også adgang til World – musik fra andre lande, blandt andet til glæde for nydanskere.

Mere end bare lyd
Det, som er helt særligt for Bibzoom.dk er, at brugerne altid får noget ekstra med. BibZoom.dk har musikken, formidlingen, hittet, podcastet, nyhederne og listerne – i en relevant sammenhæng for brugerne.
”For redaktionen på BibZoom.dk er en artikel ikke bare en artikel. Den er også en læseliste. En lytteliste. En huskeseddel, og den giver inspiration, og i sidste ende afsættet for videre fordybelse i musikkens fascinerende verden”.
Formidlingen på BibZoom.dk er udadvendt og innovativ musikformidling. BibZoom.dk er et bibliotekssite og satser derfor på aktualitet, inspiration og troværdighed.

Gå ind og check BibZoom fra torsdag den 1. juli
Adresse: www.bibzoom.dk

De bedste hilsner

Niels Mark
p.v.a.
Arbejdsgruppen for fusion af Musikbibliotek.dk & Netmusik.dk
Bilag:
Last edit: 30 jun 2010 12:39 by Niels Mark.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
30 jun 2010 15:04 #226 af harkamp
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Hvor er det dog fedt at fusionen mellem netmusik.dk og musikbibliotek.dk er så nært forestående, og hvor lyder det dog godt at "at brugerne altid får noget ekstra med [...] musikken, formidlingen, hittet, podcastet, nyhederne og listerne – i en relevant sammenhæng for brugerne".

Det lyder jo virkelig lovende.
Men hvor begejstret man end kan være for alt dette, så overskygges det dog alligevel af ærgrelsen over at gå væk fra navnet netmusik.dk.
For mig at se havde det været oplagt at samle de to sites under det domænenavn som gennem de sidste mange år er blevet markedsført på biblioteker landet over, det navn som brugerne kender. Et godt og mundret navn og sigende navn uden de bibliotekskonnotationer, som egentlig er unødvendige i denne sammenhæng. Et navn der kalder en spade for en spade.

Bibzoom lyder for mig meningsløst, eller i bedste fald som et bibliotek der har kastet sig ind i fotobranchen, eller måske snarere som et objektiv med en irriterende bib-lyd, eller hvad ved jeg. Håbløst...

Og hvorfor i alverden det først skulle i pressen under navnet digi-bib er mig endnu mere ubegribeligt. Det er simpelthen for utjekket og for uprofessionelt, og så synes jeg det oser af mangel på respekt for de mange biblioteker og bibliotekarer som har brugt penge og tid på netmusik-brandet. For ikke at tale om de brugere som nu, helt unødvendigt, skal forstyrres unødvendigt.

Æv, æv, æv og øv! Jeg er frustreret, vred og pissehamrende irriteret over at en af de få egentlige succeser biblioteksvæsenet har haft på nettet, nu bliver sparket tilbage til start.

Og hvorfor er det i øvrigt der på digi-bib.dk såvel som bibzoom.dk står, at digi-bib.dk åbner d. 1. juli. Det er jo løgn er det ikke?

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
30 jun 2010 15:22 #227 af Peter
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Jeg er fuldstændig enig med Øjvind Harkamp og opfordrer til at man seriøst (og hurtigt) genovervejer at beholde navnet netmusik.dk

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
30 jun 2010 16:15 #228 af erbepe
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Kan man vende på en tallerken i den 11. time? Det gik jo da ret hurtigt med at flytte fra digi-bib til bibzoom. Og som én af de ganske mange kolleger, der har været med til at sige netmusik til biblioteksbrugerne i hver anden sætning de sidste par år, vil jeg gerne bakke op om Peter og Øivind og netmusik.dk.

Men et eller andet sted, er der nok gået så meget bibliotekspolitik i det med henblik på erobringen af retten til at være danskernes digitale bibliotek m.v., så musikken nok må nøjes med at spille andenviolin :(

Men man kan nå meget inden i morgen kl. 10.00, hvis man vil?

René Boye Pedersen
Koldingbibliotekerne

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
30 jun 2010 20:48 #229 af Klaus Olsen
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
BibZoom.dk - det lyder som navnet på et nyt filmsite?! :dry:

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
01 jul 2010 11:52 #230 af Simonsen
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Der er mange ting ved det nye site der tegner til at blive virkelig interessant - ikke mindst streaming af musik. At sitet så ikke kommer til at hedde noget med "musik" kan vel kun skyldes at planen er at samle forskellige digitale bibliotekstilbud på én og samme side. Men men men...som mange andre begræder jeg "digi-bib" såvel som "Digizoom".

Det er hverken mundret eller på nogen anden måde optimalt. Fotokæden Photocare har i øvrigt to maskotter til glæde for børnene ved navn "Diggi" og "ZoomZoom" og jeg tænker på dem hver gang navnet på det nye site bliver nævnt... :S

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
01 jul 2010 11:55 #231 af Simonsen
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Ja, "BibZoom" mente jeg naturligvis men det gør det ikke bedre! B)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
01 jul 2010 15:32 #232 af harkamp
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
og dér fik du i den grad tydeliggjort hvad problemet med navnet er :)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
05 jul 2010 09:42 - 05 jul 2010 15:32 #237 af ThomasT
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Navnet er kun en del af problemet, hvilket jeg allerede har brokket mig over her .

Principielt er det helt gakgak at lancere et site d. 1. juli, hvor folk ta'r på ferie. Man kan jo snildt åbne en betaversion og så teste løs på det, samtidig med at netmusik.dk og musikbibliotek.dk stadig eksisterer, men nej. Resultatet er bl.a. at musik.mag og HØRbar pt. er splittet til atomer - inkl. denne signaturs og to andre kollegers meget aktuelle dækning af Roskilde Festivalen.

Så her er en lille skattejagt at starte ugen på: Prøv om I kan finde mere end fire reportager et eller andet sted på Bibzoom om Roskilde. Jeg kan hilse at sige, at vi naturligvis har skrevet mange flere artikler end de fire fundne - hvis du finder dem. Problemet er bare, at Bibzoom ikke viser, eller for den sags skyld linker til dem.

Og så bemærker jeg, at adskillige biblioteker har copy/pastet sloganet Glem alt om YouTube, My Space og TDC Play - fremtiden hedder Bibzoom.dk. Må jeg minde om, at YouTube og My Space har levende billeder og masser af musik som aldrig vil finde vej til Bibzoom, hvilket gør en sammenligning omsonst. Ligeledes mener jeg det er en diskussion værdig, hvorvidt bibliotekerne overhovedet skal konkurrere med kommercielle portaler på det private marked som de ovenfor nævnte. Er det vores opgave?
Last edit: 05 jul 2010 15:32 by ThomasT.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 0.119 sekunder
Vores hjemmeside bruger cookies for at visse funktioner virker. Du kan læse mere på linket.