× Generelle diskussioner og spørgsmål omkring materialepleje, kompetenceudvikling og andet der vedrører musikbibliotekarens faglighed

Outsourcing af materialevalg?

Mere
31 maj 2010 14:23 #198 af bissen
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Overbygningsbibliotek på musikområdet outsourcer nu materialevalget inden for musik.

Kan kommercielle butikker varetage udvælgelse af musik til danske biblioteker?


Nej! mener MUFA og DMBF


Bestyrelserne for Faggruppen for musikbibliotekarer under BF og Dansk Musik Biblioteks Forening har med bekymring erfaret, at Gentofte Centralbibliotek har besluttet at outsource materialevalget af indspillet musik til netbutikken Casablanca i de næste 3 måneder som et forsøg.

Gentofte Centralbibliotek modtager statslige midler til at varetage overbygningen for fonogrammer.
Bestyrelserne er af den opfattelse, at udvælgelse til samlingerne bør foretages af fagfolk, der har den fornødne viden om lånerforespørgsler og om indhold i de danske musiksamlinger. Uden viden om materialevalget mister de lokale fagfolk også væsentlig information, som er uundværlig i musikformidlingen på nettet og i det fysiske rum.
Uden direkte berøring med materialevalg og udvælgelse af musik kan man sætte spørgsmålstegn ved om Gentofte Centralbibliotek kan opfylde sine forpligtelser som overbygningsbibliotek. Specielt indenfor rådgivning af bibliotekerne i centralbiblioteksområdet.

Ved alene at overlade udvælgelsen til et kommercielt firma opstår desuden en potentiel risiko for at kommercielle interesser(salg), sættes højere end den faglige kvalitet i samlingerne.

Brugerne af de danske biblioteker har stor gavn af det landsdækkende faglige samarbejde der i dag findes på bla. musikområdet. Med outsourcing af materialevalget sættes den faglige kompetenceudvikling under pres og man kan frygte, at det bliver meget svært at udbygge og fastholde den viden, som findes på området.

På vegne af

MUFA & DMBF
Gitte Lose & Ole Bisbjerg

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
06 okt 2010 15:09 #295 af AnjaLyngby
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Er forsøget med outsourcing af materialevalget overstået nu og hvad er erfaringerne i Gentofte?

Venter spændt..

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 0.071 sekunder
Vores hjemmeside bruger cookies for at visse funktioner virker. Du kan læse mere på linket.