DMBF - Dansk Musikbiblioteksforening – Dansk sektion af IAML - er en musikfaglig forening med repræsentanter for folke- og forskningsbiblioteker samt institutioner og privatpersoner med relation til musikformidling og -dokumentation.

 

Foreningens formål er bl.a. at sikre at musik fortsat har en fremtrædende position i danske biblioteker, arkiver og dokumentationscentre. DMBF støtter arbejdet med alle medietyper på området, både i fastform og som data, f. eks som digitale noder og lydfiler på Internet. DMBF markedsfører og debatterer væsentlige problemstillinger på området i den brede offentlighed. DMBF støtter og styrker samarbejdet mellem personer og institutioner på området både nationalt og internationalt...

 

Kontakt

Foreningen er åben for alle interesserede. Kontakt DMBF for medlemskab og info herom: 

 

Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Ved brevpost, skriv til kasserer:

 

Helene Olsen

Sundby Bibliotek

Jemtelandsgade 3

2300 København S

 

Dialog med DMBF

DMBF diskuterer problemstillinger med medlemmerne og orienterer om nyheder på området via vores hjemmeside www.dmbf.nu. Den aktuelle og løbende dialog finder sted på MusikListen , der er foreningens elektroniske konference. Listen er åben for at alle indlæg, debat og nyheder dog undtaget kommercielle bidrag, som f. eks reklamer. Eventuelle tvivlspørgsmål afklares med listens administrator inden publicering.

 

DMBF er altid meget interesseret i at høre fra medlemmerne vedr. nye ideer og problemer fra det daglige arbejde med musik på biblioteker, arkiver og dokumentationscentre. Henvendelse kan ske til alle i bestyrelsen.

 

Kurser, efteruddannelse og arrangementer

DMBF arrangerer løbende kurser, konferencer og temadage med fagligt indhold. Ofte i samarbejde med musikfaggruppen under bibliotekarforbundet.

Konferencerne publiceres bl.a. på hjemmesiden og på den elektroniske konference.

 

Internationale netværk

DMBF er den danske repræsentant i IAML, og i 1995 var DMBF vært for årets IAML-IAMIC kongres (Helsingør), hvor ca. 300 deltagere fra 30 lande diskuterede spørgsmål om musikdokumentation og oplevede et bredt udbud af den danske musik- og biblioteksverden.